EPLAN Usergroup Nederland

Sponsors

7 december 2018 - Meeting bij EPLAN

De meeting van de EPLAN Usergroup op 7 december vindt plaats bij EPLAN in Zevenaar. De meeting begint om 13.30 uur en eindigt rond 17.00 uur.

Centraal in de meeting staan twee onderwerpen:

  • PrePlanning met uitleg van EPLAN en praktijktoepassingen van De Keizer Marine en Aartec Engineering.
  • EPLAN Revisiebeheer

Inschrijving voor de meeting is gesloten.

Agenda

13.00 uur    Ontvangst

13.30 uur    Welkom en introductie

    Bestuur EPLAN Usergroup

13.40 uur    EPLAN PrePlanning

Johan Lentjes, EPLAN
Jan Peter Stokreef, Aartec
Yvo Visscher, De Keizer Marine

Bij veel projecten worden data aangeleverd in verschillende formaten. Voordat met een project begonnen kan worden, moeten deze data worden verzameld, gestructureerd en verrijkt met technische details. Hier komt EPLAN PrePlanning in beeld. Het maakt de verwerking van deze gegevens efficiënter door de mogelijkheid van directe verwerking in EPLAN. Johan Lentjes legt uit en laat zien hoe het werkt.

------

Aartec gebruikt EPLAN PrePlanning om, voordat met detail engineering begonnen wordt, te beschrijven welke sensoren en actuatoren in de besturing opgenomen moeten worden en welke randvoorwaarden aan de besturing worden gesteld. Vervolgens wordt het detailontwerp van de besturing gestart vanuit Preplanning.

------

De Keizer Marine is nog maar recent begonnen met preplanning breder in te zetten dan één project. Er is al langer behoefte aan het centraliseren, structureren en beheren van de engineeringsdata. Om deze behoefte in te vullen heeft De Keizer Marine gekozen voor Preplanning. De doelen kunnen nog niet voor 100% bereikt worden, maar het gewenste resultaat komt dichterbij. De documentwensen van de organisatie worden steeds meer gerealiseerd als output van EPLAN. Vanaf versie 2.8 en versie 2.9 wordt afscheid genomen van een aantal ‘work arounds’ die nu nog nodig zijn. Dit wordt mogelijk door de ontwikkelingen van EPLAN Preplanning en ook door de veranderingen in het engineeringsproces.

15.15 uur    Pauze

15.45 uur    EPLAN Revisiebeheer en PDM/PLM-integratie

Ernest Kappers, EPLAN & Deelnemers

Tijdens de meeting van 2 november is gebleken dat er behoefte aan meer duidelijkheid rond het thema revisiebeheer en het beheer van EPLAN data in breder bedrijfskader. Ernest Kappers zal verschillende scenario’s, zoals EPLAN die voorziet, schetsen en met de groep bespreken:

  • Revisiebeheer binnen EPLAN (autonoom gebruik)
  • EPLAN project niet meer zien als een schema document, maar als een rijk digitaal dossier (Digital Twin)
  • Versie/revisiebeheer van EPLAN project data binnen het totale bedrijfsproces (Integratie PDM/PLM / integratie binnen het bedrijfsproces)
  • EPLAN project data voor onderhoud- en beheer (publiceren in de EPLAN Cloud – Store Share View)

16.45uur    Verenigingszaken

    Bestuur
  • Planning en onderwerpen 2019
  • Begroting 2019
  • Rondvraag actualiteit

17.00 uur    Afsluiting

Locatie

EPLAN Software en Services is gevestigd aan Hengelder 56, 6902 PA Zevenaar.