EPLAN Usergroup Nederland

Sponsors

2 november 2018 - Meeting bij VMI Holland

De EPLAN Usergroup meeting op 2 november 2019 vindt plaats bij VMI Holland in Epe en begint om 13.00 uur en eindigt tegen 17.00 uur.

Deze meeting staat in het teken van twee discussie-/ervaringsonderwerpen:

  • Navigatoren en filters
  • EPLAN Data Management: life cycle management van parts en revisiebeheer van projecten.

Het doel is dat alle deelnemers kort uit de doeken doen hoe met beide onderwerpen wordt omgegaan, wat de ervaringen zijn, waar vragen over zijn en wat beter kan of moet.

De inschrijving voor deze meeting is gesloten.

Agenda

13.00 uur    Ontvangst

13.30 uur    Welkom en introductie

Bestuur EPLAN Usergroup

13.40 uur    Navigatoren en filters

Deelnemers

Navigatoren en filters zijn altijd onderwerp van aandacht en bepalen voor een goed deel het efficiënt werken met EPLAN. Om zoveel mogelijk kennis en ervaring in deze sessie beschikbaar te hebben wordt aal alle deelnemers gevraagd kort te vertellen hoe navigatoren en filters worden gebruikt en welke vragen en uitdagingen daarbij bestaan. Desgewenst kan dit worden verduidelijkt in EPLAN of aan de hand van een paar sildes. Andere gebruikers weten mogelijk een antwoord of de oplossing. Freek Lanting van VMI Holland zal de aftrap doen over de werkwijze van VMI met navigatoren en filters.

14.45 uur    Pauze

15.15 uur    EPLAN Revisiebeheer bij VMI Holland

Freek Lanting, VMI Holland

VMI Holland heeft een eigen visie op revisiebeheer en hoe dat in de praktijk ingezet moet worden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een aanvullende tool. Freek Lanting laat in een demo zien hoe gewerkt wordt met revisiebeheer en wat de rol van de tool daarbij is.

15.30 uur    EPLAN Data Management: lifecycle management en revisiebeheer

Deelnemers

De functionaliteit voor lifecycle management van artikelen en het revisiebeheer zijn thema’s die de gemoederen blijven bezighouden. Het beheer van mechanische engineeringdata is ver ontwikkeld, net als van software. Hoe worden versies en revisies van artikelen en projecten in EPLAN beheerd, wat zijn de ervaringen daarbij en waar is verbetering mogelijk. Aan alle deelnemers wordt gevraagd kort de werkwijze uiteen te zetten en de bevindingen te delen. Dat kan ‘uit de losse pols’ maar ook ondersteund door een paar slides.

16.30uur    Verenigingszaken

Bestuur
  • Planning en onderwerpen 2019
  • Rondvraag actualiteit

16.45 uur    Afsluiting

Locatie

VMI Holland is gevestigd aan de Gelriaweg 16, Epe