EPLAN Usergroup Nederland

Sponsors

22 maart 2019 - Meeting bij Hollander Techniek

De EPLAN Usergroup meeting op 22 maart vindt plaats bij Hollander Techniek in Apeldoorn. De meeting begint om 13.30 uur en eindigt rond 17.00 uur.

Centraal in de meeting staan drie onderwerpen:

1.    het engineeringproces bij Hollander Techniek met werkwijzen, de tools om het proces te ondersteunen en de wijze van documentatie

2.    EPLAN P8 2.8 met nadruk op de belangrijkste vernieuwingen waaronder die op het gebied van macro’s

3.    het EPLAN licentiemodel met bijzondere aandacht voor het gebruik van verschillende versies (incl. versie 5), het werken bij opdrachtgevers met eigen licenties, gebruik van modules en andere in de praktijk voorkomende situaties.

Lees meer...

7 december 2018 - Meeting bij EPLAN

De meeting van de EPLAN Usergroup op 7 december vindt plaats bij EPLAN in Zevenaar. De meeting begint om 13.30 uur en eindigt rond 17.00 uur.

Centraal in de meeting staan twee onderwerpen:

  • PrePlanning met uitleg van EPLAN en praktijktoepassingen van De Keizer Marine en Aartec Engineering.
  • EPLAN Revisiebeheer

Lees meer...

2 november 2018 - Meeting bij VMI Holland

De EPLAN Usergroup meeting op 2 november 2019 vindt plaats bij VMI Holland in Epe en begint om 13.00 uur en eindigt tegen 17.00 uur.

Deze meeting staat in het teken van twee discussie-/ervaringsonderwerpen:

  • Navigatoren en filters
  • EPLAN Data Management: life cycle management van parts en revisiebeheer van projecten.

Het doel is dat alle deelnemers kort uit de doeken doen hoe met beide onderwerpen wordt omgegaan, wat de ervaringen zijn, waar vragen over zijn en wat beter kan of moet.

Lees meer...

15 juni 2018 - Meeting bij Leertouwer

Op 15 juni is de EPLAN Usergroup te gast bij Leertouwer B.V. in Barneveld. Op de agenda staan het EPLAN Collective Standardisation concept van Leertouwer, blokeigenschappen en de eerste ervaringen met versie 2.8 beta van EPLAN Electric P8.

Lees meer...

18 april 2018 - Meeting bij EPLAN

De meeting op 18 april 2018 staat in het teken van werkwijzen bij kabels en afscherming en bij het gebruik van blokeigenschappen. Daarnaast wordt Cogineer geïntroduceerd: waar moet het geplaatst worden in het engineeringproces en wat moet er gedaan worden om het optimaal te gebruiken.

Lees meer...

18 januari 2018 - Meeting bij AWL

De komende meeting van de EPLAN Usergroup vindt plaats bij AWL in Harderwijk. Na een korte introductie van AWL wordt stilgestaan bij de workflow van AWL: Hoe werkt AWL, waar is geautomatiseeerd en met welke tools is dat gedaan. Daarbij staat vooral het voortraject centraal met PrePlanning. Daarna wordt aandacht besteed aan de projectplanning. Welke afspraken worden tussen opdrachtgever en klant gemaakt over de ontwikkeling en de overdracht van data. Traditioneel zijn hierbij altijd nog open punten die met de loop van de tijd opgelost worden. AWL wil dat niet en maakt afspraken over alle onderdelen van de opdracht die nodig zijn om het werk goed te kunnen doen. Op dit punt worden ook werkwijzen en ervaringen van deelnemers gevraagd.

Lees meer...

16 november 2017: Meeting bij Eldon

De EPLAN Usergroup meeting op 16 november vindt plaats bij Eldon in Schiphol-Rijk. Op de agenda staan naast de introductie van Eldon, de presenatie van Eldon macro's voor Propanel, het gebruik van klemmen in EPLAN Electric P8 2.6 en 2.7, het samenwerken in projecten en het uitbesteden van werk en de invoering van IEC 81346 bij VanRiet.

Lees meer...

27 juni 2017 Usergroup meeting bij EPLAN

Op 27 juni vindt de Usergroup meeting plaats bij EPLAN in Zevenaar. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

  • FieldSys voor het maken van bekabeling op machines
  • Ervaringen met versies 2.4, 2.5 en 2.6 incl. veranderingen in werkwijzen
  • Onderwerpen voor komende meetings

Lees meer...

12 april 2017 Usergroup meeting

De EPLAN Usergroup meeting op 12 april kent drie thema's:

  • Pro-Panel
  • Formulieren in EPLAN
  • Communiceren met PLC's

Lees meer...

Meeting bij VMI Group 10 november 2016

Met aandacht voor de werkwijze bij VMI met EPLAN, het applicatiebeheer bij VMI en de optimalisatie van de overdracht van engineering naar productie.

Lees meer...

Meeting bij Huisman Equipment 21 september 2016

Met de onderwerpen applicatiebeheer met de nadruk op centraal beheer van gebruikersdata en instellingen, en het uitrollen van nieuwe versies, de nieuwste release Electric P8 2.6 en issues. De meeting is afgesloten met een bezoek aan de Huisman Innovation Tower.

Lees meer...